Hoelang heb jij al dezelfde layout op je blog? Grote kans dat dit al een tijdje niet is aangepast. Logisch, want wij bloggers houden ons het liefst bezig met schrijven en liever niet met bijzaken. Daarnaast kan het aanpassen van je layout een tijdrovende en lastige klus zijn, zeker als je geen ervaring hebt met programmeertalen als HTML en CSS. Gelukkig kun je ook met een paar simpele aanpassingen je layout opfrissen!

1. Pas je header aan

Je header is vaak de eye-catcher van je blog. Wanneer je deze aanpast maakt dat echt een wereld van verschil! Plaats een nieuwe afbeelding in je header, maak een nieuw logo of pas de vorm van je header aan. Dat laatste kan vaak met een paar simpele klikken bij de opties van je WordPress theme.

Vind je dit lastig en zou je graag hulp willen? Wellicht kan ik je dan helpen! Voor een kleine vergoeding kan ik je helpen met programmeer klusjes en met het ontwerpen van logo’s en headers. Als je interesse hebt stuur me dan even een mailtje of een berichtje via Facebook of Instagram! 🙂

2. Verander de lettertypes op je blog

De basis van je blog is natuurlijk tekst. Kijk maar eens goed hoeveel tekst er eigenlijk wel niet op je blog staat! Als je wat lettertypes op je blog aanpast, maakt dat enorm veel verschil voor het uiterlijk van je blog. De meeste themes hebben ingebouwde opties voor het aanpassen van lettertypes. Vaak kun je het vinden onder opties als ‘Fonts’ of ‘Typography’. De kans is groot dat ze gebruik maken van Google Fonts. Als je snel wat lettertypes wilt bekijken kan dat via de website van Google Fonts.

3. Update de foto van jezelf

Waarschijnlijk heb jij ook een foto van jezelf in de sidebar staan. Wanneer heb je die voor het laatst vervangen? Misschien is het inmiddels wel tijd voor een andere foto. Blader eens door de foto’s op je computer of maak wat nieuwe. Als je een foto hebt met hele andere kleuren dan je huidige foto zal dat je blog gelijk een andere uitstraling geven. Geen idee hoe je een foto in je sidebar kunt zetten? Check dan snel het artikel waarin ik uitleg hoe je zonder plugins een foto in je sidebar kunt plaatsen.

Hopelijk heb je wat aan deze tips! Heb je zelf ook nog goede tips om je layout op te frissen? Laat het dan weten bij de reacties!

Vind je dit interessant? Pin het op Pinterest voor later!

3 tips om de layout van je blog op te frissen
Auteur

Hi! Ik ben Anouk en mijn doel is om jou te helpen met het opzetten van een succesvolle én winstgevende blog. Mijn website staat vol tips die je hierbij kunnen helpen, en ik weet 100% zeker dat het jou ook gaat lukken. Succes en veel leesplezier!

Laat een reactie achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.