Als blogger wil je dat alles aan je blog perfect is. De foto’s moeten mooi zijn, de layout moet er gelikt uitzien en de artikelen moeten aantrekkelijk zijn voor de bezoekers. Helaas zien we al snel door de bomen het bos niet meer en hebben we geen idee waar we moeten beginnen. Vandaag help ik je daar een handje mee en vertel ik je 5 manieren waarop je je blog kunt verbeteren. 

Wees consistent in het plaatsen van artikelen

Je hoeft echt niet iedere dag een nieuw artikel te plaatsen, zeker niet als je in je eentje blogt. Maar het is wel aan te raden om een schema te maken met dagen waarop je een artikel wilt plaatsen. Dat is niet alleen heel fijn voor jezelf, maar ook voor je bezoekers. Zo weten ze waar ze aan toe zijn en wanneer ze nieuwe content van je kunnen verwachten.

Heb je niks te plaatsen? Dan kun je ook prima een oud artikel ‘recyclen’. Dat is vooral handig als het een artikel is die je hebt geschreven toen je net begon met bloggen. Grote kans dat het nog niet zo veel is gelezen en er genoeg te verbeteren valt. Verbeter het artikel, steek het in een nieuw jasje en publiceren maar!

Vermijd rommelige sidebars

Met al die leuke widgets die je kunt downloaden heb je voor je het weet een rommelige sidebar. Dat is niet alleen zonde van je mooie layout, maar het maakt je blog ook nog onoverzichtelijk voor je bezoekers. Vraag jezelf eerst af of je wel echt die nieuwe widget kan gebruiken voordat je het download.

Oh, en een website vol advertenties is echt een no-go. Heel veel bezoekers hebben namelijk een hekel aan advertenties! Ik snap dat je een beetje wilt bijverdienen met je blog, maar overdrijf niet en vermijd een website vol flashy banners. Houd het bij één of twee advertenties. Dat is echt meer dan genoeg.

Besteed aandacht aan titels en koppen

Als je je artikelen goede titels geeft is de kans veel groter dat ze gelezen worden. En dat is precies wat je wilt! Er zijn een aantal manieren hoe je de titel van je artikel aantrekkelijk kunt maken, en ik kan het je zeker aanraden om daar gebruik van te maken. Een ander ding wat ik je kan aanraden is om je artikelen op te delen in koppen. Dat bevordert de leesbaarheid van je artikelen en het is ook nog eens goed voor de zoekmachine optimalisatie van je blog. Hallo meer bezoekers!

Persoonlijkheid in je blog

In het artikel van eergisteren over concurrentie en bloggers had ik het er al kort over, maar iedere blog bevat een beetje persoonlijkheid. Iedere blog is namelijk een weerspiegeling van de persoon achter de blog en is daardoor uniek. Helaas zijn er nog veel bloggers die niet zichzelf zijn, maar iemand anders proberen na te doen. Dit resulteert in een blog die minder authentiek is en (de juiste) persoonlijkheid mist. Probeer te laten zien wat jou uniek maakt! Dat kan al door je manier van schrijven. Het kan even duren voordat je dit beheerst, maar oefening baart kunst en voor je het weet gaat het vanzelf. En wees niet bang dat je niet leuk genoeg bent, want dat ben je WEL!

Focus op vaste onderwerpen

Je hoeft niet per se een niche blog te hebben, maar als je de focus legt op vaste onderwerp, zul je snel merken dat je meer mensen aantrekt. Dit valt ook weer een beetje onder consistentie. Als je over vaste onderwerpen schrijft dan weten je bezoekers wat ze kunnen verwachten.

Je weet waarschijnlijk zelf wel een beetje wat de rode draad is van je blog. Bijvoorbeeld make-up of gezondheid. Vanuit daar kun je onderwerpen bepalen die je regelmatig terug laat komen. Zo krijg je ook een beetje houvast en wordt het makkelijker om onderwerpen te verzinnen voor artikelen.

Als jij de bovenstaande punten anders wilt doen is dat geen ramp! Sterker nog: jij bepaalt uiteindelijk lekker zelf wat je doet. 🙂 Dat is het aller belangrijkste.

bron afbeelding
Auteur

Hi! Ik ben Anouk en mijn doel is om jou te helpen met het opzetten van een succesvolle én winstgevende blog. Mijn website staat vol tips die je hierbij kunnen helpen, en ik weet 100% zeker dat het jou ook gaat lukken. Succes en veel leesplezier!

3 reacties

  1. Ben het met je eens dat een schema aanhouden handig is, heb ik nu en beetje aangepast omdat school weer is begonnen maar alsnog hou ik me aan 'iets'!

Laat een reactie achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.