Doelen & SuccesMeer bezoekers

Hoe vaak moet je per week bloggen als je succesvol wilt worden?

Door 20 april 2017 54 reacties
hoe vaak uploaden als je succes met je blog wilt

De frequentie waarmee je nieuwe artikelen op je blog publiceert heeft invloed op het succes dat je met je blog kan behalen.  Of beter gezegd: de snelheid waarmee je succes kan behalen. Maar wat is de ideale upload frequentie? Hoe vaak moet je nou eigenlijk per week bloggen? In dit artikel lees je hoe ik erover denk.

Hoe meer, hoe beter

Succes is voor iedereen anders, en daarom is het belangrijk om voor jezelf te bepalen wat succes betekent. Maar laten we voor het gemak er vanuit gaan dat succes voor jou (deels) draait om bezoekersaantallen. Als dat zo is, dan heeft de frequentie waarmee je blogt invloed op de mate van succes. En hoe snel jij dat succes behaalt. Hoe meer artikelen je publiceert, hoe beter. Tenzij het ten koste gaat van de kwaliteit van je artikelen, dan kun je beter wat minder publiceren.

Hoe meer je online hebt staan, hoe meer je je bezoekers kunt bieden. Daarnaast valt er meer van jou te vinden in Google, waardoor het verkeer via dat kanaal ook toeneemt. En sowieso vindt Google het geweldig als je regelmatig uploadt, en geeft je als beloning een hogere plek in de zoekresultaten. And last but not least: je vaste bezoekers vinden het ongetwijfeld ook fijn als je veel uploadt, want dan hebben zij meer leesvoer.

Maar hoeveel dan?!

Maar wat is veel? Dat is een lastige vraag, en het antwoord verschilt eigenlijk per blog. Wil je echt knallen met je blog? En wil je er alles uithalen? Dan kun je als je het mij vraagt het best iedere dag een nieuw artikel online zetten. Als je dat doet kun je er namelijk voor zorgen dat het bezoeken van je blog een gewoonte wordt voor je bezoekers. En dat is precies wat je wilt.

Ga maar eens bij jezelf na. Als je weet dat je favoriete blogger iedere dag een nieuw artikel online zet, dan wil je waarschijnlijk iedere dag dat nieuwe artikel lezen. En door iets iedere dag te doen, wordt het uiteindelijk een gewoonte. En dat is heel erg gunstig, want dat zorgt ervoor dat mensen uit zichzelf iedere dag je website bezoeken. Snappie? Dat gebeurt niet zo snel als je minder blogt.

Daarnaast zijn er ook nog verschillen per niche. Misschien is het wel gebruikelijk om iedere dag te bloggen op een beautyblog, maar niet op een reisblog. Twijfel je? Kijk dan eens naar soortgelijke blogs. Hoe vaak uploaden zij? Lukt dat jou ook? En als het jou lukt om meer te publiceren, doe dat dan. Daarmee kun je je namelijk onderscheiden van de rest.

Maar ik kan dat helemaal niet!

Natuurlijk is het niet voor iedereen haalbaar om iedere dag te bloggen. Het is lastig, en het vergt veel discipline. Lukt het jou niet? Ga dan gewoon voor het maximaal aantal keer dat voor jou haalbaar is. En zorg ervoor dat het leuk blijft. Je kunt wel alles op alles zetten om iedere dag te bloggen, maar het is zonde als de plezier er dan vanaf gaat. Kies wat jou het best uitkomt, en kijk wat past bij je plannen en doelen. Succes!

Aangezien ik ambitieuze plannen heb voor Blog Chick, heb ik besloten om iedere dag te bloggen. 🙂 Hoe vaak blog jij? En ben je daar blij mee? Of zou je graag meer of minder willen bloggen?

Afbeelding: BigStock

54 reacties

 • Darina schreef:

  Ik zet drie keer per week een nieuw artikel online. Door mijn fulltime baan zit vaker uploaden er niet in. En ik ga voor kwaliteit en niet voor kwantiteit 🙂

 • Mariska schreef:

  Ik plaats drie keer in de week een blog! Ik werk ook fulltime en vind het lastig om te combineren. Omdat ik pas met begonnen ben, ben ik vaak ook lang bezig met een artikel dus is het jog lastiger om vaker in de week vol te houden. Voor mij is het wel prima zo 🙂

 • Romy schreef:

  Leuk om hier eens over na te denken! Op dit moment blog ik elke dag, omdat ik er veel plezier uithaal en daar elke dag tijd voor weet te maken. Toch weet ik niet of ik dit altijd vol zou houden, maar voor nu voel ik me er goed bij 🙂

 • Mariëlle schreef:

  Ik vind je plannen ZO tof 😉 Eerst blogde ik elke dag, maar dat lukt gewoon niet nu. Daarom plaats ik elke doordeweekse dag een artikel, maar ik heb zoveel meer dingen om te vertellen en te laten zien!

  • Anouk schreef:

   Thanks Mariëlle! Ik vind het zelf ook heel leuk haha. 😀 Wie weet komt er ooit nog een tijd dat jij ook eindelijk volledig voor je blog kunt gaan. 🙂

 • Lisette schreef:

  Ik merk enorm verschil tussen 3-4 x per week en elke dag. Komt denk ik omdat Google van nieuwe content houd? Daarin staat kwaliteit natuurlijk boven de kwantiteit maar als je goed vooruit werkt is het prima te doen vind ik!

 • Sylvia schreef:

  Ik blog nu drie keer per week maar zou wel meer willen. Helaas te weinig tijd waardoor het niet haalbaar is. Dus voor nu is het goed.

 • Aneta schreef:

  Ik doe het vier keer in de week. Op dit moment vind ik het voldoende

 • Claire schreef:

  Ik blog 3 keer in de week en doe wel mijn best om dan ook een kwalitatief goed artikel te schrijven. Ik ben momenteel aan het afstuderen en merk wel dat 3 artikelen al aardig veel is haha.

 • Klaske schreef:

  Interessant dit! Ik blog zo vaak mogelijk, maar in combinatie met m'n studie en veel andere dingen waar ik druk mee ben, lukt het vaak niet om meer dan 1 (kwalitatief goed) artikel per week online te zetten. Vind ik echt jammer, want ik vind bloggen zo leuk. Maar ja, ik ga ook geen halve artikelen plaatsen, alleen voor de bezoekers. Kwaliteit voor kwantiteit! Wie weet dat het me in de toekomst gaat lukken om meerdere artikelen per week te plaatsen. 🙂

  • Anouk schreef:

   Precies, kwaliteit gaat absoluut voor kwantiteit! Jammer dat het je niet lukt om meer te bloggen, maar wie weet komt er ook ooit voor jou een periode waarin je eindelijk helemaal los kunt gaan. 😀

 • Nicole schreef:

  Er komen op mijn blog 3 keer in de week artikels online, door mijn baan en school lukt het me niet om meer artikelen online te zetten. Maar dit vind ik niet erg, ik heb er veel plezier in en mijn lezers vinden het ook leuk! En dat is wat belangrijk is

 • Kimberly schreef:

  Ik streef naar 3 keer in de week. Soms lukt het me 4x per week. Eerst probeerde ik vaker te bloggen en dat ging ten koste van de kwaliteit en de pret….

 • Toen ik drie keer in de week blogde, ging het al best goed, maar sinds ik 6 keer per week iets online gooi, gaat het nog veel beter. Deze maand heb ik een groei van bijna 70%. Kun je nagaan 🙂 Bij mij is het ook zo, hoe meer ik blog, hoe leuker ik het vind.

  • Anouk schreef:

   Holy moly, 70%!! 😀 Je bent lekker bezig Sjoukje, fijn ook dat je het steeds leuker vindt!

  • Tessa schreef:

   Daar kan ik me heel goed in vinden! Ik vind het ook leuker om vaker te publiceren, maar ook veel makkelijker. Het gaat makkelijker om 5 keer per week te posten dan 3 keer, misschien wordt het dan routine.

   • Anouk schreef:

    Ja precies! Als het echt in je routine komt en het een gewoonte van je wordt, dan is het veel makkelijker. Je zit dan veel sneller weer in de 'flow'. 😀

 • Anouk schreef:

  Vroeger blogde ik iedere dag "live", dus ik publiceerde gelijk na het schrijven. Maar nu mijn artikelen iets meer voorbereidingen nodig hebben, blog ik iets minder. Drie keer per week een artikel en twee keer per week een video. Ik heb nog getwijfeld of ik terug wil naar vaker, maar voorlopig is het prima zo (zeker zolang ik nog vast extern blog tot juni)!

 • Kim schreef:

  Wat een fijne tips weer! Wij proberen inderdaad iedere dag te bloggen maar gaan toch voor kwaliteit boven kwantiteit dus staan er daarom minder artikelen per week online trekken we daar niet te zwaar aan.

 • Ik plaats nu twee blogs per week, want ik wil graag kwalitatief goede blogs online zetten. Maar mijn streven is om drie keer per week te gaan plaatsen.

 • Lodi schreef:

  Ik blog 3 x per week op vast dagen. Op Socail Media post ik wel vaker ook andere berichten en foto's naar mijn blog.

 • Jacqueline schreef:

  Ik post 2x per week, gewoon omdat het voor mij meer een hobby is dan dat ik echt succesvol wil worden. Maar ik merk wel dat het aantal bezoekers stijgt als ik vaker een artikel post.

  • Anouk schreef:

   Grappig dat je dat wel merkt! Overigens vind ik het wel goed dat je duidelijk voor jezelf hebt dat bloggen meer een hobby is. Dat haalt toch een beetje de druk van de ketel lijkt me. 🙂

 • Anne schreef:

  Ik upload drie keer per week (ongeveer), de dagen dat ik niets nieuws plaats op healthyfoodlove deel ik oude recepten via social media. Het delen van oude relevante artikelen/recepten werkt echt goed!

 • Johanne schreef:

  Ik ben nog maar net begonnen en houd 't voorlopig nog wel vol om er drie per week te plaatsen. Ivm full time werk gaat het gewoon niet gebeuren dat ik vijf dagen per week plaats. Op de dagen dat ik geen artikel publiceer doe ik andere dingenm zoals het updaten en bijhouden van mijn social media etc.

 • Sabine schreef:

  Elke dag bloggen vind ik persoonlijk echt te veel. Maar met een reisblog is het wellicht minder nodig. Ik postte eerst 3 keer per week, maar ben teruggegaan naar 2 keer per week op vaste dagen. Werkt prima en het heeft totaal geen invloed gehad op mijn bezoekersaantallen. Komt ook doordat google inmiddels mijn nummer 1 leverancier van bezoekers is haha 🙂

  • Anouk schreef:

   Ik moet zeggen dat ik zelf niet zo veel weet van reisblogs, maar het kan inderdaad per niche verschillen. Fijn dat het helemaal geen effect heeft gehad op je bezoekersaantallen. Dat scheelt weer! 😀

 • Chelsey schreef:

  Je hebt mij zeker iets gegeven om over na te denken. 'Vroeger' kwam er bijna elke dag een artikel online op mijn blog, daarna ging ik naar 2 artikelen in de week en tegenwoordig probeer ik 3 keer in de week te posten. Ik merk wel dat de bezoekersaantallen wel wat gegroeid zijn, maar elke dag posten zou ik echt niet kunnen naast mijn drukke opleiding en sociale leven haha.

 • Anouk schreef:

  Fijn dat je merkt dat je bezoekersaantallen gegroeid zijn! Ik kan me goed voorstellen dat iedere dag bloggen dan wel een beetje te veel van het goede is. Bedankt voor je reactie Chelsey! 😀

 • PatriciaKleijn schreef:

  regelmaat vind ik zelf wel belangrijk bij blogs, mijn eigen blog heeft daar nog wel een gebrek aan. Ik heb nu besloten elke doordeweekse dag zoeizo een artikel online te zetten en als dat eenmaal loopt het weekend weer mee te gaan nemen.

 • Vivian schreef:

  Ik heb een behoorlijke tijd echt steevast elke dag geblogd, maar op een gegeven moment lukte dat niet meer qua tijd. Nu heb ik ontdekt dat ik het belangrijker vind dat er een ritme in zit dan dat er vaak iets online komt: op mijn beide blogs laat ik 4 keer per week iets online komen en dat is goed vol te houden én op die manier heb ik toch elke dag iets online op één van mijn blogs.

 • Jessica schreef:

  Ik plaats 3x per week een artikel online, elke maandag, woensdag en vrijdag. Soms een extra artikel in het weekend en ook als ik een keer een gastartikel heb, komt deze NOOIT in de plaats van een eigen artikel, maar altijd als extra artikel. Ik zou heel graag meer willen, maar helaas heb ik daar de tijd nu niet voor, ik werk nog 28 uur voor een baas en ik ben bang dat ik heel snel een writers block krijg…

 • Ik probeer 2/3 keer per week een blog te plaatsen, soms heb ik het druk en lukt dit gewoon niet. Kwaliteit gaat voor mij altijd voor op kwantiteit, dus hoewel ik er van kan balen als 3 niet lukt, heb ik liever 2 goede dan 3 slechtere.

 • Cynthia schreef:

  Elke dag en ik schrijf zo graag, dat het goed haalbaar is!

 • Patricia schreef:

  Ik blog nu twee keer in de week. Het liefst zou ik drie keer in de week een artikel online zetten, maar dat lukt helaas niet ivm mijn baan. Beter twee goede artikelen dan afgeraffeld.

 • […] frequentie heeft overigens wel invloed op het succes van je blog. Hoe vaker je blogt, hoe beter. Tenzij het ten koste gaat van de kwaliteit van je blog. Heb je […]

 • Jon schreef:

  Leuk artikel! Ik ben net begonnen en lees graag jou blog. Zelf probeer ik nu 3 keer per week een nieuw artikel te plaatsen.

 • Esmée schreef:

  Thanks for sharing.
  Ik probeer nu 3x per week een nieuw artikel online te zetten maar wil ook richting de 6 keer per week.
  Op zaterdag of zondag niets.
  Hard werken hoor.. poef.. maar wel leuk werk
  x
  Esmée

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.