Gouden letters op afbeeldingen zijn hartstikke hip. Ik zie het voornamelijk veel op Instagram en Pinterest, maar hoe leuk is het voor afbeeldingen op je blog? In deze video laat ik je zien hoe je gouden letters kunt maken in Photoshop. Moeilijk? Nee! Het is echt heel simpel.

Nieuwe video woehoe!

Ja ja, het is weer tijd voor een nieuwe video! Ik kon het een tijdje niet doen in verband met een defecte computer, maar inmiddels werkt alles weer en kan ik fijn aan de slag. Ik heb al een aantal ideetjes voor nieuwe video’s, maar als je nog suggesties voor me hebt dan hoor ik het graag! Het hoeft overigens net per se iets met Photoshop te maken hebben. Ik neem ook met heel veel liefde andere tutorials of praatvideo’s op. 🙂

gouden-letters

Gouden letters maken in Photoshop

Goed, gouden letters dus. Heb je geen zin of tijd om de video te kijken? Dan volgt er speciaal hier voor jou nog een geschreven uitleg. 🙂

  1. Maak een afbeelding met tekst in Photoshop
  2. Plaats een gold texture over de tekst in je afbeelding
  3. Ga naar het venstertje met lagen
  4. Zorg ervoor dat de laag met de tekst direct onder de laag staat met de gold texture
  5. Selecteer de laag met de gold texture
  6. Klik op je rechtermuisknop en vervolgens op ‘Uitknipmasker maken’
  7. That’s it! Eitje toch?

Abonneer je op mijn YouTube kanaal!

En nu volgt er even schaamteloze zelfpromotie. Vond je de video leuk? Abonneer je dan even op mijn YouTube kanaal. Zo blijf je op de hoogte van de laatste video’s, en je motiveert mij om nog meer video’s te maken. 🙂 Oh, en mocht je nog tips voor me hebben dan hoor ik het graag. Ik mag dan wel een Blog Chick zijn, maar met video’s maken heb ik nog niet zo veel ervaring haha.

Auteur

Hi! Ik ben Anouk en mijn doel is om jou te helpen met het opzetten van een succesvolle én winstgevende blog. Mijn website staat vol tips die je hierbij kunnen helpen, en ik weet 100% zeker dat het jou ook gaat lukken. Succes en veel leesplezier!

6 reacties

  1. Wat handig! Ik heb zelf een pakketje met texturen gekocht. Ik weet alleen niet hoe de functie in Photoshop heet 😉

  2. Leuk artikel om te lezen. Wij doen veel drukwerk op de "oude" manier, en krijgen vaak klanten langs die zelf bezig zijn met Photoshop. Vaak komen ze niet verder dan de echte startersdingetjes, en wij vinden het leuk om ze dan een beetje op weg te helpen met artikelen zoals deze! Bedankt voor de nieuwe toevoeging 🙂

Laat een reactie achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.