Vraag jij je regelmatig af waarom je bezoekersaantallen niet groeien? Dan ben je niet de enige. Ik zie die vraag namelijk regelmatig verschijnen in mijn inbox. Helaas bestaat er geen standaard antwoord op deze vraag, want voor iedere blogger is het weer anders. En dat is precies waar ik het over wil hebben in dit artikel.

Het is niet mijn bedoeling om in dit artikel tips te delen die ervoor kunnen zorgen dat je bezoekersaantallen groeien. Ben je daar wel naar op zoek? Dan denk ik dat je wel wat hebt aan de onderstaande artikelen:

 1. 3 redenen waarom je blog weinig bezoekers heeft
 2. 5 tips om meer bezoekers te krijgen op je blog
 3. 5 manieren om je blog hoger in Google te krijgen
 4. Zo schrijf je artikelen waar Google gek op is
 5. Zo zorg je ervoor dat je oude artikelen ook gelezen worden

Waarom wil je meer bezoekers?

Vraag jezelf eerst eens af waarom je niet tevreden bent met je bezoekersaantallen. Is het omdat je vindt dat je te weinig interactie hebt met bezoekers? Of misschien wel omdat je te weinig bezoekers hebt om er geld aan te verdienen? Of is het toch een ego-kwestie? De aard van je onvrede is belangrijker dan je denkt. Het bepaalt namelijk of je het wel of geen zin heeft om stappen te ondernemen.

Heb je te weinig interactie? Misschien ligt het wel helemaal niet aan het aantal bezoekers, maar de manier waarop jij met ze communiceert. Of aan je blog zelf. Meer bezoekers betekent namelijk niet altijd dat je ook meer interactie hebt. Sommige blogs hebben nou eenmaal gewoon minder interactie. Dat kan komen door de blogger zelf, maar ook door het onderwerp. Kijk eerst eens bij soortgelijke blogs en onderzoek hoeveel interactie zij hebben. Wellicht dat jouw blogniche nou eenmaal minder interactie heeft, en is het helemaal niet nodig om meer bezoekers te trekken.

Heb je het idee dat je met je huidige bezoekersaantallen geen geld kunt verdienen, maar zou je dat wel willen? Of hunkert je ego nou naar meer bezoekers? Ga dan op zoek naar tips, bijvoorbeeld in de artikelen die hierboven staan opgesomd. Maar vraag jezelf wel af of het echt nodig is, en of je er ook echt gelukkiger van wordt. Meer is niet altijd beter, en meer bezoekers zegt niet dat je (meer) geld kunt verdienen.

Hoeveel bezoekers zijn haalbaar?

Je kunt wel meer bezoeker willen, maar is dat wel mogelijk? Als je over hele brede onderwerpen blogt is het vaak wel mogelijk om tienduizenden bezoekers te trekken iedere maand, maar als je een zeer specifieke blogniche hebt niet altijd. Probeer eens te peilen bij andere bloggers met vergelijkbare blogs hoeveel bezoekers zij hebben. Misschien hebben ze allemaal ongeveer dezelfde bezoekersaantallen en zit je al op je top. Hebben ze meer? Dan is er ook bij jou ruimte voor groei.

Doe je wel je best?

Je kunt wel zeggen dat je je best doet, maar doe je dat wel écht? Haal je echt het onderste uit de kan? Besteed je echt ieder vrij moment aan je blog? En wil je écht dat je blog groeit? Ik heb het gevoel dat sommige bloggers iets te snel roepen dat ze alles al hebben geprobeerd. Je blog groeit niet zomaar. Daar is tijd en hard werk voor nodig, en met af en toe en blogje plaatsen ben je er nog niet. Steek tijd in het schrijven van goede artikelen, besteed aandacht aan branding en vergeet niet actief te zijn op social media. Kun je dat niet? Dan is het denk ik niet voor jou weggelegd. Ben je wel bereid om er alles aan te doen? Doe je best en geef niet op. Dan weet ik zeker dat het gaat lukken.

Afbeelding: BigStock

Auteur

Hi! Ik ben Anouk en mijn doel is om jou te helpen met het opzetten van een succesvolle én winstgevende blog. Mijn website staat vol tips die je hierbij kunnen helpen, en ik weet 100% zeker dat het jou ook gaat lukken. Succes en veel leesplezier!

19 reacties

 1. Wat weer een interessant artikel! Ik heb een tijdje mijn bezoekersaantallen los gelaten, probeerde er niet meer dagelijks naar te kijken nu gaat het juist een stuk beter. Ik heb het oude gevoel weer terug, weet weer waarvoor ik blogde en heb er weer plezier in. En nu ik ook nog eens actief bezig ben met social media etc. groeit de boel nog sneller 🙂

  • Dankje! Wat goed om te horen dat je weer plezier hebt in bloggen. 😀 Inderdaad, hard werk en plezier wordt echt beloond!

 2. Ik groei heel langzaam, maar dat komt omdat ik vrij specifiek blog, denk ik. Ik wel op zoek naar manieren om het interessant(er) te maken voor een groter publiek, maar het gaat er vooral om dat ik het zelf leuk vind!

  • Dat is met een nicheblog soms toch net even wat lastiger ja. Zolang je er zelf maar plezier aan blijft beleven zit het helemaal goed natuurlijk. 😀

 3. Goed geschreven, hoor je inderdaad zoveel dat ze er zoveel tijd in steken maar blog groeit niet. Maar als je doorvraagt hebben ze geen tijd. Ook prima, maar dan moet je de verwachtingen aanpassen als je echt veel bezoekers wilt hebben moet je er echt heel veel tijd in steken, zoals he zegt ieder vrij moment. Of het nu instagrammen is terwijl je naar de wc gaat, of blogs lezen en reageren als je in de trein zit etc of wat blogs inplannen terwijl je tv kijkt.

  Ik merk trouwens ook dat hogere cijfers absoluut niet meer inkomsten betekent. Veel bedrijven hebben gewoon een budget en dan houdt het op ook al heb je meer bezoekers, sterker nog ik merk dat veel je niet eens meer mailen maar zich alleen richten op kleinere bloggers.

  • Dankje! Precies, sommige verwachten veel te veel voor dat kleine beetje inzet. Moet wel lachen om 'instagrammen op de wc' haha, zó waar! Vaak hebben bedrijven inderdaad een budget, en daarbij komt natuurlijk ook dat in sommige gevallen de groep bezoekers zo groot is dat ze lang niet allemaal meer bij de doelgroep passen. Ook een reden voor een bedrijf om niet met je in zee te gaan. Daarom zeg ik ook altijd: hoe specifieker je doelgroep, hoe groter de kans op vruchtbare samenwerkingen. 🙂

 4. Ik heb het idee dat mijn blog nu groeit zonder mijn moeite, wat echt een heerlijk gevoel is! Mensen keren toch wel terug en daar ben ik echt heel blij mee. Ik heb na jouw artikel trouwens meteen een plugin voor no-follow links gedownload. X

 5. Confronterend artikel haha. Ik zat ook echt na te denken over de reden dat ik meer bezoekers wil. Eigenlijk heb ik daar niet echt een antwoord op. Misschien is het wel een ego kwestie of de invloed van het 'blogwereldje'. Niemand heeft het over een leuk artikel of blogger, maar bezoekersaantallen en Facebooklikes. Stom, daar wil ik mezelf helemaal niet mee vergelijken haha.

  • Stom hè? Maar ik had wel een beetje hetzelfde hoor! Ergens wilde ik ook gewoon veel bezoekers om mijn ego te strelen, het voelt namelijk toch als een soort waardering haha. Maar als je er over na gaat denken slaat het helemaal nergens op. Gewoon plezier hebben in wat je doet en die bezoekers zijn alleen maar mooi meegenomen. 🙂

 6. Het is zo dubbel he. Ik wil graag verder groeien, omdat ik denk dat ik iets te melden heb dat voor anderen relevant is 🙂 Klinkt dat arrogant?
  Op het moment groei ik behoorlijk hard, maar ik ben ook elke keer weer zenuwachtig als het een dag wat minder is. Het zou niet zo belangrijk moeten zijn, maar dat is het blijkbaar wel.

  • Nee totaal niet! Ik zou het juist gek vinden als je gaat bloggen met het idee dat je niks te bieden hebt. 🙂 Je mag gehoord worden, en al helemaal als je het idee hebt dat je echt iets te melden hebt waar je anderen mee kan helpen. Ach is inderdaad nergens voor nodig. Misschien is het een idee om wat minder op Google Analytics rond te neuzen? Beperken tot 1 keer per week? Het bloggen wordt er een stuk leuker van kan ik je vertellen (uit ervaring haha).

 7. Een artikel dat me echt aan het denken heeft gezet…momenteel merk ik een daling van bezoekers. Geen idee nog waar dat aan ligt, hopelijk kom ik daar snel achter. Maar ik wil graag groeien omdat ik mensen wil inspireren met mijn foto's en artikelen. Of dat hoop ik dan….Plezier in het bloggen heb ik wel!

  • Kijk daar doe ik het voor! 🙂 Ik snap als geen ander dat het vervelend kan zijn als je bezoekers niet groeien of zelfs dalen, maar het zou geen enorme rol moeten spelen. Gelukkig heb je er in ieder geval plezier in! En wellicht dat je met wat tips hier op Blog Chick toch nog wat kan groeien. Succes!

 8. Ah, tof artikel! Aangezien ik een hele lange tijd lang geleden in de 200 paginaweergaven had en dit is nu gedaald naar 40? Niet dat ik me er druk om maak. maar het zal vast (zoals je zelf aangeeft) liggen aan dat ik maar lukraak wat online gooi. Ik moet maar eens beginnen met een mini schemaatje, haha, (Tenzij je misschien nog bepaalde persoonlijke tips hebt voor mij? Want misschien kijk ik over iets kei belangrijks, kan altijd natuurlijk.) En ik ben hier nu al enkele dagen aan een stuk een heleboel artikeltjes aan het lezen van je blog. En dat is één van die dingetjes die je bedoelt met SEO en blogniche, ik was namelijk op zoek naar blogtips en in elk artikel staan er enkele linkjes naar andere artikels die je reeds schreef. Ik begin het door te hebben. 😉

  • Een schema is sowieso een goed idee! Althans, als je het wat serieuzer wil aanpakken haha. In het menu op mijn blog zie je een kopje 'Shop', daar kun je een blogplanner vinden. Wellicht dat die je verder kan helpen! Jup, in vrijwel ieder artikel probeer ik terug te linken. 🙂 Zo blijven je bezoekers bezig hihi.

 9. Ik ga hierover nadenken. Ik wil graag veel plezier als ik blog. Tuurlijk is het leuk als je het hebt gemaakt in de blogwereld. Maar zal dat nog leuk zijn als je geen plezier beleeft.. 🙂

 10. Goed artikel weer! Ik heb 2 blogs. Ik merk dat de ene harder groeit dan de andere. De blog die ik net gestart ben (www.sanslife.nl) groeit veel harder.Ik weet niet waar het aan ligt, zal vast aan het soort blog liggen, op sanslife schrijf ik heel divers over van alles en nog wat op http://www.sanshine.eu schrijf ik alleen over sieraden en mijn sieradenlijn dus heb me gefocust op 1 onderwerp.

Laat een reactie achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.