Wil jij Gratis meer bezoekers?

Dat kan! En het is echt niet moeilijk. Volg mijn gratis SEO video cursus en leer hoe je  eenvoudig, gratis en snel via Google meer bezoekers naar je website krijgt.

Schrijf je in en krijg direct toegang tot de cursus!

Ik zorg iedere dag voor nieuw leesvoer op Blog Chick, maar het is natuurlijk ook de bedoeling dat mijn oude artikelen worden gelezen. Het zou immers zonde zijn als die artikelen na een paar dagen in de vergetelheid raken. Gelukkig zijn er een aantal truucjes die je kunt toepassen om ervoor te zorgen dat je bezoekers ook de oudere artikelen lezen.

Woorden linken in artikelen

Een van de beste manieren om bezoekers naar je oudere artikelen te sturen, is door woorden in je artikel te linken. Stel dat ik in een artikel iets vertel over SEO, dan zorg ik ervoor dat het woord SEO gelinkt is naar een oud artikel met een uitleg over dat begrip. Dat voorkomt dat ik het begrip in ieder artikel weer moet uitleggen, en het zorgt ervoor dat het artikel met de uitleg gelezen blijft worden. Je zou ook een aantal oude artikelen kunnen doorlopen om te kijken of je daar ook wat nieuwe linkjes aan kunt toevoegen. Uiteindelijk zorgen deze linkjes ook voor meer paginaweergaven en een lager bounce percentage. En dat kan Google weer heel erg waarderen. 😉

Related posts plugin

Een andere goede tip is bezoekers doorverwijzen naar gerelateerde artikelen. Als je bezoeker een artikel interessant vindt, dan is de kans groot dat hij soortgelijke artikelen wil lezen. Gelukkig kun je die bezoeker een handje helpen door onder ieder artikel een lijstje te plaatsen met gerelateerde artikelen. Zo’n lijstje zou je zelf kunnen maken, maar gelukkig zijn er ook handige plugins voor te downloaden. Een voorbeeld van zo’n plugin kun je zien onder mijn artikelen. Helaas is deze ingebouwd in mijn theme, dus die kun je niet downloaden, maar er zijn ook andere plugins die hetzelfde doen:

 1. WordPress Related Posts
 2. Contextual Related Posts
 3. WordPress Popular Posts
 4. Yet Another Related Posts Plugin (YARPP)
 5. Inline Related Posts

Maak slim gebruik van je sidebar

Je sidebar is op vrijwel iedere pagina van je blog te zien, en daar kun je slim gebruik van maken. Zet bijvoorbeeld je best gelezen artikelen in de sidebar, of een lijstje met artikelen waarvan jij wilt dat ze gelezen worden. Wedden dat erop geklikt wordt? Let er wel op dat je sidebar niet te vol en rommelig word, want dat schrikt bezoekers juist af en het maakt je lay-out minder aantrekkelijk.

Blijf oude artikelen delen op social media

Waarom zou je artikelen slechts één keer delen op social media? Door ze vaker te delen worden ze beter gelezen, en voorkom je dat ze in de vergetelheid raken. Dit is sowieso handig om te doen als je niet iedere dag een nieuw artikel online hebt, want op deze manier kun je toch nog iedere dag iets delen met je volgers. Zorg er dan wel voor dat je niet iedere keer hetzelfde artikel deelt, want dat is alleen maar irritant. Vind je dit lastig? Met Edgar en Buffer kun je dit automatiseren.

Vooral Edgar is hier ideaal voor, want het enige wat je hoeft te doen is al je artikelen inladen, en dan zorgt Edgar er zelf voor dat ze op de door jouw ingestelde dagen en tijden wordt gedeeld. Helaas is Edgar best aan de prijs ($49 – $99), maar uiteindelijk kun je hiermee het geld dubbel en dwars terug verdienen. Al zou ik hier wel even mee wachten tot je blog al wat groter is en al redelijk loopt. 🙂

Ik weet zeker dat je met deze tips ervoor kan zorgen dat ook je oude artikelen gelezen blijven worden. Succes! Heb je zelf nog een goede tip? Schroom dan niet om deze te delen hieronder bij de reacties. 

bron afbeelding
Auteur

Hi! Ik ben Anouk en mijn doel is om jou te helpen met het opzetten van een succesvolle én winstgevende blog. Mijn website staat vol tips die je hierbij kunnen helpen, en ik weet 100% zeker dat het jou ook gaat lukken. Succes en veel leesplezier!

27 reacties

 1. Om oude artikelen automatisch te delen op Twitter kan je ook revive old blog poste installeren en kan je zelf instellen op hoe vaak. Werkt helaas niet op Facebook want bericht krijgt 0 bereik. Ik probeer een keer per dag oude blogpost daar in te plannen met behulp van coschedule. Ook betaald maar kan je per media beschrijving en afbeelding aanpassen en gelijk ook herhaling inplannen. Tot slot zou ik manual related posts adviseren, kan he zelf kiezen welke gelinkt worden (en hoeveel).

  • Goede tip!! Wel zonde dat het niet werkt op Facebook. 🙁 Ik maak zelf ook gebruik van CoSchedule, en het delen van oude artikelen werkt inderdaad erg prettig. Manual related posts kende ik nog niet, klinkt wel heel erg handig!

 2. Wat een fijne tips! Ik heb een tijdje geleden YARPP gedownload, maar werd daar niet zoveel wijzer van. Misschien toch eens die andere plug-ins poberen!

  • Hè wat jammer, wat vond je precies onduidelijk? Misschien kan ik je helpen. 🙂 En anders kun je inderdaad ook een van die andere proberen.

   • Bij YARPP zag ik steeds alleen de titels van mijn nieuwe blogposts, terwijl ik graag een rijtje met thumbnails wilde. Maar ik ga nu de WordPress Related Posts plug-in proberen. Ik ben benieuwd!

 3. Wat een goede tips! Vaak met een nieuw artikel probeer ik wel terug te koppelen naar eerdere artikelen, maar lastig blijft het wel

  • Hoe makkelijk het is om terug te koppelen hangt heel erg af van je blog. Ik schrijf veel over dezelfde onderwerpen en dan is het redelijk makkelijk, maar ik kan me goed voorstellen dat dit niet voor iedere blog even makkelijk is haha.

 4. ik heb eerlijk gezegd nooit meer nagedacht om de oude artikelen weer te promoten, hier ga ik zeker even naar kijken. Super bedankt voor de tips!

 5. Ik probeer er zoveel mogelijk moeite voor te doen, maar ik houd mijn site balk nu vrij rustig. En oude artikelen posten, dat vergeet ik, stom!!

  • Goeie, want een volle sidebar is niet echt prettig. Ik vergeet het ook hoor, vandaar dat ik alles automatisch laat gaan haha. 😀

 6. Af & toe deel 'k oude artikelen op social media of verwijs 'k met een woord in een nieuw artikel. Graag had 'k in m'n sidebar mijn meest populaire post of zoiets geplaatst, maar daar moet 'k nog even tijd voor maken om die daar te krijgen 🙂

 7. Handige tips! Woorden linken en gerelateerde berichten gebruik ik al. Oude posts moet ik echt eens gaan delen op social media… en over de sidebar ga ik nadenken. Ik vind zo'n blokje zoals jij hebt met populair, recent enzo wel tof! Ik weet alleen niet zo goed hoe ik het moet coderen…

  • Dat blokje zit standaard in mijn theme, wel heel cool inderdaad! Volgens mij is het niet zo heel moeilijk om het zelf te maken. Je kunt sowieso de standaard recent blogposts optie van WordPress hiervoor gebruiken. Misschien word je al wat wijzer als je m'n broncode bekijkt haha. 😀

  • Dankje! Haha tijd besteden aan SEO had ik er ook nog wel tussen kunnen zetten! Fijn dat jouw oude artikelen goed gelezen worden. 😀

 8. Ik las pas dat je met Revive old post de kans loopt dat Twitter je blokkeert. Ik gebruik daarom Buffer. Dan kan je ook posts opnieuw laten verschijnen, maar daar krijg je een waarschuwing als je het te vaak doet, of te snel achter elkaar.
  Bij mij werkt Twitter trouwens ook nauwelijks, ik krijg veel meer lezers via Facebook, terwijl ik evenveel volgers heb op beide kanalen. Gek hoe dat werkt.

 9. Thanks! Ik ga de sidebar tip zeker gebruiken, ik heb hier vooral foto's en social media kanalen staan.. Nog geen gerelateerde artikelen:) Thanks!!

 10. Gerelateerde artikelen en best gelezen artikelen zorg ik al voor op mijn blog, dus dat gaat goed haha. Maar ik merk vaak dat ik naar een oud artikel zou kunnen linken in een nieuwe post en dat vervolgens niet doe, dus dat is zeker een puntje voor verbetering.

Laat een reactie achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.